מתכונים

עוגת פירורים ממולאת גבינה ושמנת

נירית
לבצק:
2 כוסות קמח תופח
2 חלמונים
200 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
כף קליפת לימון מגוררת דק
למלית:
500 גרם גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
2 גביעי שמנת חמוצה (27%)
כף קליפת לימון מגוררת דק
2 מיכלי שמנת מתוקה
3 כפות סוכר
להכנת הבצק:
1. לערבב בקערה את כל החומרים.
2. לשטח 2/3 מהבצק על תחתית תבנית עגולה (מס' 26). את השליש הנותר לשטח על תחתית תבנית מלבנית (20*30).
3. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות עד שהבצק מזהיב. לצנן היטב.
להכנת המלית:
1. מערבבים את הגבינה עם הסוכר. מוסיפים את הששמנת החמוצה, וקליפת הלימון ומערבבים.
2.מקציפים את השמנת המתוקה עם 3 כפות הסוכר לקצפת יציבה, ומקפלים לתערובת הגבינה.
3. יוצקים על הבצק האפוי שבתבנית העגולה.
4. מפוררים את הבצק שבתבנית המלבנית לפירורים דקים, וזורים על הגבינה.
5. לפני ההגשה, להשאיר את העוגה במקרר למשך לילה שלם.

עלון מעלה

אם אתם רוצים להשאר מעודכנים, הצטרפו לעלון מעלה